Na een jaar zonder concerten wegens corona gaan de orgelconcerten in de basiliek van Hulst komende zomer door. De Stichting Orgelconcerten Hulst is dan ook verheugd vier concerten met organisten van naam en faam te kunnen aanbieden.

Op zaterdag 3 juli opent Pieter Dirksen de orgelcyclus. Hij geldt als groot kenner en autoriteit op het gebied van oude muziek. Op zaterdag 17 juli speelt Wouter van der Wilt op het Isoré-orgel van de basiliek. Hij behoort tot de jonge generatie Nederlandse toporganisten en is o.a. hoofdvakdocent improvisatie op het conservatorium in Tilburg.

De Nederlands-Italiaanse organist Matteo Imbruno speelt op vrijdag 30 juli in de basiliek. Hij geeft overal in Europa concerten en masterclasses, maar ook in Azië en de Verenigde Staten.

Het slotconcert wordt op donderdag 5 augustus gegeven door niemand minder dan Johann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs. Hij behoort tot de meest vooraanstaande organisten ter wereld en speelde de mis op het moment dat de brand in de Notre-Dame uitbrak.

210623 Orgelconcerten in de basiliek van HulstJohann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs

Per concert mogen (voorlopig) 50 bezoekers worden toegelaten. Stoelen staan op 1,5 m van elkaar. Om een concert te kunnen bezoeken, dient u zich van tevoren per mail even aan te melden. Dat kan eenvoudig door een bericht te sturen naar:  U krijgt dan de instructie hoe u vooraf kunt betalen.

Verder gelden de coronamaatregelen voor binnenruimtes (mondkapje dragen bij binnenkomst, zitplaatsen op 1,5m afstand). Alle concerten vangen aan om 20.00 uur. Bezoekers ontvangen een programmaboekje. Vanaf 19.30 uur is de kerk open. Meer informatie vindt u op de website www.orgelconcertenhulst.nl .