4-delige webinarreeks over de missie van de Kerk.

11 mei: De Kerk en missie
Al vanaf haar eerste bestaan is de kerk missionair geweest. Missionair in de zin van het maken van leerlingen, maar ook door de zorg voor zieken en armen. Dit webinar gaat in op de rol van de kerk bij de zorg voor anderen in de wereld, bij de internationale solidariteit en de samenwerking met mensen van goede wil. De katholieke sociale leer wordt besproken en zal laten zien hoe de kerk haar rol oppakt en serieus neemt.
Spreker: Peter van Hoof

18 mei: Vastenactie
In dit webinar wordt gekeken naar de rol van katholieke organisaties in wereld van ontwikkelingssamenwerking en wat een katholieke ontwikkelingssamenwerkingsorganisatie anders maakt dan andere organisaties. Vanuit de katholieke sociale leer zullen de basisbeginselen van de Vastenactie ontdekt worden. Tevens zullen verschillende projecten van Vastenactie besproken worden.
Spreker: Peter van Hoof

26 mei: Fidesco
Op deze avond zullen Johannes en Miriam Witt een introductie geven over de werkwijze van de internationale missie-organisatie Fidesco en laten zien hoe hier de katholieke sociale leer in praktijk wordt gebracht. Vervolgens vertelt Quirien van Berkel over zijn missie op Oost-Timor. Hij zal deze presentatie ondersteunen met foto- en filmbeelden.
Sprekers: Johannes en Miriam Witt

2 juni: World Servants
Een leerzaam avontuur in een ontwikkelingsland en tegelijkertijd een gemeenschap een concrete stap verder helpen in hun ontwikkeling, dat is wat zo’n 800 jongeren (16-24) die meegaan met een werkvakantie van World Servants ieder jaar ervaren. Na een voortraject van een jaar steken ze in de zomervakantie drie weken hun handen praktisch uit de mouwen in landen als Bangladesh, Malawi of Ecuador. Een ervaring die de rest van hun leven hun keuzes vormgeeft.
Spreker: Theunis Sjoerd Elzinga

Jongkatholiek is op dit moment in gesprek met World Servants om samen een werkvakantie te organiseren voor Katholieke Jongeren. Heb jij hierin interesse? Meldt je dan zeker snel aan!

De cursus is gratis, duurt anderhalf uur en wordt gegeven van 19.30 tot 21.00 uur.

Meer infoarmatie en opgeven, zie http://jongkatholiek.nl/agenda/webinar-missie-god-roept/