210223 Hongerdoek vastenactie 2021Enkele weken geleden hebben we u informatie gegeven over de vastenactie van heel Zeeuws-Vlaanderen als onderdeel van de landelijke vastenactie: Sibusiso. Het project richt zich vooral op jonge kinderen met een meervoudige beperking en hun ouders in Tanzania. Het is een vreselijk gegeven dat in vele landen kinderen met een handicap als waardeloos worden bestempeld en door niemand worden geaccepteerd.
De komende weken omschrijven we de landelijke vastenactie, waar ook de vastenactie Zeeuws-Vlaanderen bij is aangesloten en tevens geven we u wat uitleg over de hongerdoek zelf en een samenvatting van het interview met Lilian Moreno Sánchez, de maakster van het hongerdoek.

Iedereen, overal ter wereld, een waardig bestaan
Vastenactie streeft naar een wereld waarin mensen zelf werken aan hun waardigheid én beschikken over de mogelijkheden daarvoor. Mensen kunnen voor zichzelf en hun gezin zorgen en welvaart wordt rechtvaardig verdeeld binnen gemeenschappen. Soms is dan een klein duwtje in de rug nodig. Dat wil Vastenactie ze graag geven! Ongeacht hun geloofsovertuiging, hun etnische achtergrond, hun sekse of afkomst.