Hulst dameskoor orgelbasbruin thumbEnkele maanden geleden stonden we in de startblokken om u ook dit jaar een fraaie concertserie aan te bieden in de basiliek van Hulst. De concerterende organisten, bekende namen uit binnen- en buitenland, waren gecontacteerd en vastgelegd voor vier vrijdagavonden in juli. Onder andere Johann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs, zou dit jaar in de basiliek van Hulst spelen. 

Wie had er begin dit jaar kunnen denken dat de 46ste jaargang van onze concertserie niet door zou gaan door een virus dat de wereld stevig in zijn greep heeft? Door het verbod op evenementen tot 1 september zijn ook wij genoodzaakt alle concerten te annuleren. Uiteraard hebben wij alle begrip voor dit verbod, maar pijn doet het wel. Net zoals vele andere sectoren, krijgt de gehele cultuursector flinke klappen. Organisten kunnen hun beroep niet uitvoeren, temeer omdat naast concerten ook vrijwel alle kerkdiensten en koorrepetities niet doorgaan.

We hopen dat we in 2021 weer aan de slag kunnen en stellen de concerten dus een jaar uit. Op een nader te bepalen datum zullen dan voor u spelen:

  Pieter Dirksen (Nederland)
Wouter van der Wilt (Nederland)
Johann Vexo (Frankrijk)
Matteo Imbruno (ItaliĆ«/Nederland)        
200422 Afgelasting 46ste orgelcyclus Hulst