Zondag 12 april (eerste paasdag) zal de basiliek te Hulst bol staan van de (mannen)koormuziek. Vanaf 14.30 uur tot 16.10 uur gaat het wereldberoemde ‘Treorchy Male Choir’ uit Wales, samen met het Zeeuws-Vlaamse Mannenkoor Corrente (Philippine) en het Vlaamse Mannenkoor Cibus Spiritualis (Ertvelde), een fantastisch programma presenteren. Vol afwisseling in stijlen en genres. Zo uniek, dat u dit niet mag missen. Het is zeer waarschijnlijk de enige keer dat ‘Treorchy Male Choir’, druk met concerten over de hele wereld, naar Zeeuws-Vlaanderen komt. Op het podium in de basiliek komt een koor te staan van 85 zangers.

Bestel daarom nu alvast kaarten (voor info:  0115 441547), want het gaat zeker erg druk worden. Door vroeg te boeken profiteert u bovendien van een interessante korting.

De organisatie van het concert is in handen van Mannenkoor Corrente, dat door ‘Treorchy Male Choir’ werd gevraagd om op zondag 12 april a.s. samen op te treden bij de befaamde ‘Last Post Ceremony’ aan de Menenpoort in het Belgische Ieper. Dat gebeurt die dag om 20.00 uur. Meteen na het concert in de basiliek vertrekken de koren meteen naar Ieper.

Op zaterdag 11 april arriveert ‘Treorchy Male Choir’ in Terneuzen, waar het koor logeert in Hampshire City Hotel. Na het inchecken gaat het gezelschap naar Philippine, waar het door Corrente wordt ontvangen in de r.-k. kerk aan het Philipsplein, de thuisbasis van Corrente. Daarna gaan alle zangers samen mosselen eten en vervolgens is er in Terneuzen een zogeheten SingSong-met-publiek in café ‘Du Commerce’ aan de Markt. De volgende morgen is er in Gemeenschapscentrum ‘De Kaaie’ in Philippine generale repetitie, want de koren zingen in Hulst en Ieper een aantal liederen gezamenlijk, die momenteel worden ingestudeerd. Daarna rijden de zangers met bussen naar Hulst.

200213 topconcert