Tour of Freedom in concert

191015 Fanfare Koninklijke Landmacht 1Op 19 oktober 1944 werd de stad Aardenburg bevrijd. Komende maand dus 75 jaar geleden. Na hevige beschietingen rondom het Leopoldskanaal en ook Eede en Aardenburg kregen het zwaar te verduren, kwam dan uiteindelijk het bericht dat de Canadezen er waren. De bevrijding was een feit. Maar geen reden toen voor feest, er waren teveel slachtoffers gevallen. Nu 75 jaar later is het wel een reden om er uitgebreid bij stil te staan.
Toen de bezetting van Nederland in 1944 en 1945 werd beëindigd brak er een periode aan van vrijheid. Een periode die nu al 75 jaar duurt en dat wordt gevierd! Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, mag niet vergeten worden. Tijdens de concertreeks “Tour of Freedom in Concert” uitgevoerd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ uit Vught wordt stilgestaan bij de offers die zijn gebracht door veteranen om deze vrijheid te verkrijgen. Tevens waardeert en eert de Koninklijke Landmacht in dit programma de veteranen die in de afgelopen 75 jaar zich hebben ingezet om deze vrijheid te waarborgen. Maar bovenal wordt de vrijheid gevierd in de gemeente Sluis.
Het belooft dan ook een zeer gevarieerde voorstelling te worden, met zowel muziek die rechtstreeks verwijst naar de meidagen van 1945, maar de veelzijdigheid van het orkest zal deze middag onderstreept worden in de programmakeuze. Van marsmuziek tot popmuziek, alle genres passeren de revue. Het orkest wordt ondersteund door drie fantastische zangeressen: “ Les Chouettes” en de muziek wordt ondersteund door passende beelden en teksten geschreven door Jan Beuving.
Met dit programma bieden de Koninklijke Landmacht en de Fanfare ‘Bereden Wapens’ een unieke gelegenheid om samen met u allen de Vrijheid te Vieren. We nodigen u dan ook van harte uit om dit concert bij te wonen.

191015 Fanfare Koninklijke Landmacht 2

Dit groots concert vindt plaats op:

vrijdagavond 25 oktober 2019

in r.-k.-kerk aan de Weststraat te Aardenburg. De aanvang is 20.00 uur.
Toegangskaarten kosten € 10,- en zijn te verkrijgen bij GROEN, Weststraat 77 te Aardenburg, bij Marc Moens, Weststraat 62 te Aardenburg, 06-51996052 of via

Het concert is tevens een activiteit voor de veteranen uit de gemeente Sluis. Zij ontvangen een aparte uitnodiging via gemeente Sluis. Het concert wordt aangeboden door de Koninklijke Landmacht aan de jarige Koninklijke Muzieksociëteit 'Aardenburgsche Fanfaren'.