190717 bijzonder slotconcert marcel mangnus190717 bijzonder slotconcert gina mehaudenOp vrijdag 26 juli staat er een bijzonder concert geprogrammeerd in de basiliek van Hulst: saxofonist Gino Mehauden en organist Marcel Mangnus verzorgen dan het slotconcert van de 45ste Orgelcyclus Hulst. Deze musici, beide afkomstig uit en werkzaam in Zeeuws-Vlaanderen, hebben de handen ineen geslagen. De combinatie orgel en saxofoon komt zelden voor en levert een verrassend programma op.

Gino Mehauden is een bekende saxofonist, o.a. werkzaam als muziekdocent bij de Zeeuwse Muziekschool. Marcel Mangnus is de organist-titularis van de basiliek in Hulst.

Tijdens het concert zal muziek klinken voor orgel en saxofoon van o.a. Rachmaninov (Vocalise), Bozza (Aria), Arthur Wills (variaties op ‘Amazing grace’) en Sietze de Vries. Het samenspel wordt afgewisseld met solo’s voor saxofoon (Cellosuite Bach) en orgel (Corrette).

Het concert vangt aan om 20:00 uur, vanaf 19.30 uur is de kerk open. De toegang bedraagt €10. Meer informatie vindt u op de website www.orgelconcertenhulst.nl.