180529 Organist Rolf Wolfensberger opent 44ste orgelcyclus HulstDe uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige organist Rolf Wolfensberger opent op vrijdagavond 8 juni 2018 de 44ste  reeks Zomerorgelconcerten in de basiliek van Hulst.

Ook dit jaar staan er weer vier orgelconcerten door gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland op het programma. Zij zullen het beroemde Loys Isoré-orgel bespelen, een instrument van ruim 400 jaar oud.

Rolf Wolfensberger groeide op in Terneuzen en studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam; orgel bij Jacques van Oortmerssen en piano bij Ronald Brautigam. Hij is onder meer organist van de Goede Herderkerk in Terneuzen en vaste begeleider van het Gaasperdams Gemengd Koor in Amsterdam-Zuidoost. In Hulst speelt Rolf Wolfensberger een programma met werken van onder meer Couperin, Buxtehude, Bach en Mozart. Daarnaast staan enkele werken van zijn oud-docent Jacques van Oortmerssen op het programma. In 2015 verzorgde Van Oortmerssen het slotconcert in de basiliek van Hulst, waarna een weerzien volgde met enkele oud-leerlingen waaronder Rolf Wolfensberger. Later dat jaar overleed Van Oortmerssen onverwachts. Rolf Wolfensberger brengt een hommage aan zijn leraar door twee van diens werken te programmeren, waaronder het bijzondere ‘Fata Morgana’.  

Het concert vangt aan om 20.00 uur. Bezoekers ontvangen een programmaboekje met toelichtingen. De toegangsprijs bedraagt € 10,00 . Vanaf 19.30 uur is de kerk open. Meer informatie vindt u op de website www.orgelconcertenhulst.nl