14 mei 2017 zal hopelijk een dag zijn, dat veel mensen Hulst zullen bezoeken. Een terrasje pikken, maar ook een kijkje nemen in de basiliek. Immers, het is de eerste dag dat de Librije weer open is, maar ook bedevaartenmarkt.

Bedevaartenmarkt, een nieuw initiatief in het bisdom Breda. Pastoor Wiertz initieert dit plan en hoopt op vele bezoekers. Wat valt er te zien?

We willen proberen om alle bedevaarten, die plaatsvinden binnen onze bisdom, evenals alle bedevaarten vanuit ons bisdom en ook grote bedevaartplaatsen verzameld te krijgen in de basiliek. Iedereen krijgt daardoor de gelegenheid om zich op een soort markt te presenteren.

Van Lourdes evenals van Santiago de Compostella hebt u zeker gehoord, maar ook van Kapellebrug en Aardenburg, Onze Lieve Vrouw met de inktpot. De Maria Ommegang is ook bekend maar kent u zr. Marie Adolphine of de begankenis uit Ossendrecht of het Mariaoord Zegge? Zo ook Medjugorje.

Ook het bisdom presenteert zijn reizen evenals de VNB, Het huis voor de Pelgrim, Brabant Expres en de Pelikaan. Zij kunnen u ook reizen presenteren naar de diverse bedevaartplaatsen.

U kunt het allemaal ontdekken in de basiliek in Hulst op 14 mei 2017. We beginnen de dag met een eucharistieviering om 11.00 uur, drinken een kopje koffie en kunnen de diverse standjes bezoeken tot een uur of vier. U komt toch ook! Wij verwelkomen u graag.

Lourdes begankenis uit Ossendrecht Mariaoord Zegge
170426 bedevaartenmarkt lourdes 170426 bedevaartenmarkt ossendrecht 170426 Bedevaartenmarkt zegge