telefoon roodEr is een goed gebruik in onze regio Oost Zeeuws-Vlaanderen om van zondag 12.00 uur tot maandag 24.00 uur een telefoondienst in stand te houden om in bijzondere omstandigheden een priester of een lid van het pastorale team op te kunnen roepen. Deze regeling was ontstaan uit de tijd, toen Hulst nog be-schikte over een het Lidwinaziekenhuis en de toenmalige rector zijn wekelijkse vrije dag op maandag had.

Bij het verhuizen naar Terneuzen ontstond er een nieuwe pastorale dienst, maar de ingezette regeling bleef voor de regio gehandhaafd.

Na ampel overleg in het pastorale team menen we één en ander te mogen aanpassen, gezien de leeftijd van de emeriti en het beslag dat één dag in de week op de agenda doet, indien men genoodzaakt is binnen de regio oproep-baar te blijven.

Met ingang van zondag 21 november zal de telefoondienst in de regio Oost Zeeuws-Vlaanderen worden teruggebracht naar iedere zondag van 12.00 uur tot 24.00 uur. Derhalve zal op de maandag de telefoon niet meer voor oproepen in gebruik zijn. Het blijft onverlet, dat op verzoek van parochianen zowel in de regio alsook in het ziekenhuis te Terneuzen vragen om pastorale hulp via de reguliere telefoonnummers gehonoreerd zullen blijven op dezelfde wijze als dat ook in het verleden is gebeurd op de andere dagen van de week.