jub 20Het begon allemaal met de Eerste Communie in 1992.
Bernadette, die samen met haar zus Jacqueline de kerstviering op een prachtige wijze muzikaal had ingevuld, werd gevraagd om de Eerste Communicantjes enkele liedjes aan te leren.
De repetities verliepen spontaan en de viering was een succes.
Zowel de kinderen als Bernadette hadden de afgelopen tijd zo genoten dat

er besloten werd om verder te gaan. De school bood een lokaal als repetitieruimte aan en het ‘St. Bernarduskoor’ (genoemd naar de school in Clinge) was opgericht.
Al gauw waren heel wat kinderen zo gefascineerd door het gitaarspelen van Bernadette dat zij aan haar vroegen om hen de beginselen van het ‘akkoorden spelen’ aan te leren. En of dat een succes werd!
Bij het 5-jarig jubileum werd aan de leden gevraagd een nieuwe naam voor het koor te bedenken; het ‘schoolkoor’ was immers ondertussen ‘kerkkoor’ geworden en de repetities verliepen voortaan in gemeenschapscentrum ‘Malpertuus’. Heel wat namen passeerden de revue maar uiteindelijk werd er voor het voorstel van Gino van Damme gekozen; nl. de Clingkertjes
En zo ging iedereen met frisse moed verder; op naar de 10..., 15... misschien wel de 20 jaar?
Enkele jaren nadien kwamen steeds meer kinderen van buiten Clinge aankloppen. Vooral Heikant en Koewacht was goed vertegenwoordigd. Bernadette vond het daarom verstandig om voortaan de repetities te verzetten naar Heikant en mede daarom veranderde ook de naam in ‘Klingkertjes’, met een K.

Clinge Kinderkoor de Klingkertjes kleinDit jaar, 2012, is het dan zover: 20 jaar kinderkoor!
Natuurlijk mag dit jubileum niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom is er op zaterdag 9 juni in zaal Malpertuus een reünie. De middag begint om 16.00 uur en zal rond 20.00 uur beëindigd worden. Ook de innerlijke mens zal die dag versterkt worden met een aangepaste maaltijd. Het programma is in de maak maar dat willen we nog niet verklappen.
Ieder lid en iedere begeleider krijgt persoonlijk een uitnodiging. Een hele klus waarbij ongewild wel eens iemand kan worden vergeten. Daarom onze vraag: ben je ook lid geweest van dit jubilerend koor en heb je rond april je uitnodiging nog niet binnen, bel (0114-311254) of verzend een e-mail () dan a.u.b. naar Bernadette. Ook jij bent van harte welkom! Een speciaal woord van welkom maar vooral van dank gaat uit naar Tom van Gijsel; Tom is dit jaar 15 jaar bij het koor aangesloten en hiermee het langst lid. Ook Elian Ras en Maaike Grofsmid maken al 10 jaar deel uit van ‘de Klingkertjes’.
Uiteraard gaan, ook na deze reünie, de Klingkertjes met hun Bernadette nog vrolijk door. Zij kunnen nog steeds enthousiaste jongens en meisjes gebruiken.
De repetities gaan door in ’t Heike te Heikant om de 2 weken; d.w.z. elke donderdag in de even weken tussen 19.00 uur en 19.45 uur. Ook de gitaar-akkoordenleer gebeurt op die avonden tussen 19.45 uur en 20.00 uur. Thuis kan er ook geoefend worden want de Klingkertjes gaan met hun tijd mee: alle teksten en muziek worden via de computer aangeleverd.
Oh ja, ook nog dit: elk jaar worden de kinderen verrast op een ‘uitje’ en is er een traktatie met Sinterklaas en Pasen.
Interesse gekregen? Neem dan zeker even contact op met Bernadette.
Wij willen Bernadette en de Klingkertjes alvast van harte feliciteren met dit jubileum en wensen hun een superleuke reünie op 9 juni en.... op naar de 25???

Annemie de Loos-Brijs