170108 feest in de kerkBij Maria, Jozef en Jezus op Kraamvisite

Op zondag 8 januari verzamelden bijna 40 kinderen met hun mama’s en papa’s, opa’s en oma’s in de kerk van Hengstdijk. Feestelijke vlaggetjes en ballonnen lieten zien: Hier valt iets te beleven. De kinderen kwamen niet met lege handen, maar hadden cadeautjes meegenomen voor gezinnen, die wat hulp kunnen gebruiken. Het verhaal werd verteld, de afbeeldingen werden getoond met een beamer en daarna gingen we in de kerk op zoek naar de cadeaus die de wijzen uit het verhaal hadden meegebracht voor de kleine Jezus, goud, wierook en mirre. We zongen liederen. Er werden kronen gemaakt, ieder kind mag koning zijn! We maakte wenssterren op een stokje. Je kon ook helemaal in het verhaal stappen, herder of koning, schaap of engel worden. Er waren kleurplaten. En toen, toen was het eindelijk zo ver, op bezoek bij Jezus en zijn papa en mama (en zijn broers). En natuurlijk waren er daarna soepstengels met blauwe muisjes. Het was echt feest in de kerk! Dank aan iedereen voor de geweldige sfeer! Dank aan iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze deugddoende middag. Noteer alvast 11 november in de agenda, dan hebben we weer Feest in de Kerk.

Feest in de Kerk op 8 januari 2017

Beste kinderen, beste ouders,

170108 beschuit muisjesOp zondag 8 januari 2017 vieren we opnieuw Feest in de Kerk. Voor alle kinderen van de basisschool organiseren we in de kerk van Hengstdijk een kraamvisite van 14.00 uur tot 16.00 uur.

We nodigen alle kinderen en hun ouders en grootouders uit om net als de koningen op kraamvisite tcde komen bij Maria en Jozef en de kleine Jezus.

We gaan luisteren naar het verhaal, we maken kronen en sterren, we moeten
ook nog even speuren naar de cadeaus
van de koningen, we leren een lied en natuurlijk is er ook beschuit met muisjes!

We vragen de kinderen ook een cadeautje mee te brengen. De cadeautjes kunnen van alles zijn, van iets leuks tot iets nuttigs. De cadeautjes worden bezorgd aan gezinnen die het nodig hebben.

We zien je graag op zondag 8 januari in Hengstdijk!

170108 Feest in de kerk Uitnodiging Kraamvisite

Terugblik op Feest in de Kerk op 17 april 2016

160417 feest in de kerkZondagmiddag 17 april was het zover: na de eerste editie van Feest in de Kerk in oktober 2015, in de kerk van Clinge, volgde nu de tweede editie van dit event, deze keer in de Hof te Zandekerk te Kloosterzande. Het thema luidde: ‘Nieuw leven, een lente speurtocht’.

Ondanks het minder gunstige weer werd het toch een feestelijk gebeuren met ruim 20 kinderen vergezeld van hun ouder(s) en een flink aantal vrijwilligers. Een woord van dank is dan ook zeker op z’n plaats voor hen die meewerkten aan de voorbereiding en uitvoering.

De kinderen gingen in 4 groepjes de verschillende opdrachten langs: zo waren daar:

• zoek het licht
  • laat maar groeien
  • een veilig nest en
  • strek je vleugels uit

Zo volgden de kinderen aan de hand van voorbeelden uit de natuur de ontwikkeling van het leven in de lente, met het verhaal van een ei en een rups.
Daarbij werden toepasselijke verhalen verteld. Ook werd er creatief met klei gewerkt om o.a. waxinehoudertjes te maken. Daarnaast werd er enthousiast gezongen en gemusiceerd en was er als slot een prima verzorgde picknick-maaltijd, die we zowaar toch nog in de buitenlucht konden gebruiken.
We hopen een volgend voorjaar, iets later misschien, de speurtocht in de buitenlucht alsnog te kunnen houden. Daartoe nodigt de omgeving van de Hof te Zandekerk zeker toe uit.
Jongens en meisjes bedankt voor jullie goede inzet en creativiteit. Een volgende keer hopen we op nog wat meer leeftijdgenootjes van jullie.

foto’s van deze oecumenische activiteit

Ds. Overduin en pastor R. Grossert

Feest in de Kerk op 17 april 2016

Op zondag 17 april organiseren we in samenwerking met de PKN-gemeente Oosthoek opnieuw Feest in de Kerk. Een doe-namiddag voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
Deze keer is het Hof te Zandekerkje, ’t Protestantse kerkje, in Kloosterzande de plek waar we Feest gaan vieren. Het wordt een echte Lente speurtocht met als thema: Nieuw Leven.
Er is een knutsel-plek, een vertel-plek, een zaai-plek, een zing-plek, een huttenbouw-plek, een KUBBspel-plek, een picknick-plek en nog zoveel meer!
Noteer de datum alvast in de agenda! Ook mama’s, papa’s, oma’s en opa’s zijn meer dan welkom die dag. Vertel het vooral verder!

160322 feest in de kerk

We zijn ook nog op zoek naar een aantal helpende handen..... Vind je het leuk om te knutselen of te bouwen, te vertellen of wilt u een handje toesteken bij de catering????? Laat dan van je horen!
Het belooft een beregezellige middag te worden.
Dus wil je een handje toesteken of zoek je meer informatie, stuur gewoon een mailtje.

namens de werkgroep Feest in de Kerk,
Katrien Van de Wiele