230530 orgelcyclusIn juni gaat de 48ste Orgelcyclus Hulst 2023 van start. Op vier zomerse vrijdagavonden vinden sfeervolle concerten plaats in de basiliek van Hulst. Dit jaar met een interessante en uitdagende mix tussen het historische Loys Isoré-orgel en andere kunstvormen.

Zo wordt in het openingsconcert op 16 juni orgel gecombineerd met elektronica en zang en wel op zo’n manier, dat de luisteraar zich soms zal afvragen welk ‘instrument’ er nou eigenlijk klinkt. Het concert wordt uitgevoerd door Sebastiaan Van Steenberge (kapelmeester van de Antwerpse kathedraal) en zangeres Anne-Laure Dollié.

Op 30 juni concerteert Adriaan Hoek in Hulst. Adriaan Hoek is stadsorganist van Rotterdam en won de afgelopen jaren vrijwel alle concoursen waar hij aan deelnam.

Een echt ‘Hulsters’ concert vindt plaats op vrijdag 14 juli. Dan slaan Marcel Mangnus, organist van de basiliek, en Willem de Geus, stadsdichter van Hulst, de handen ineen voor een bijzonder concert met orgel en poëzie.

Op het slotconcert op 28 juli staat de naam van een toporganist van wereldfaam: de bekende Duitse organist Winfried Bönig. Hij is organist van de imposante Dom in Keulen

Alle concerten vangen aan om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur is de kerk open). De toegangsprijs bedraagt €10,-. Bezoekers ontvangen een programmaboekje. Meer informatie vindt u op de website www.orgelconcertenhulst.nl

Via is het mogelijk u in te schrijven voor de nieuwsbrief van de stichting.