bij het gebedsmoment van Fatima op 13 oktober 2017

Ingrediënten:

  • hulst Portugese koek1 blik gecondenseerde melk
  • dezelfde hoeveelheid gewone melk
  • 5 eidooiers
  • theebiscuit
  • sterke koffie (afgekoeld)
  • kaneelsuiker (2 delen suiker op 1 deel kaneel)

Hulpmiddel:

  • cakeschaal van 21 bij 7 cm

Bereiding:

hulster willibrorduskoek

  • Zet sterke koffie en laat deze afkoelen.
  • Doe de gecondenseerde en gewone melk in een kom.
  • Voeg de eidooiers toe en klop het geheel mooi glad.
  • Het mengsel in een pan overgieten en aan de kook brengen.
  • Roer goed over de bodem en als het geheel kookt zet het vuur dan uit.
  • Maak van de theebiscuits een bodem door ze door de afgekoelde koffie te halen. De koekjes moeten doordrongen zijn van de koffie, niet doorweekt.
  • Leg de koekjes zo neer dat de bodem bedekt is met koek.
  • Hier bovenop komt een laag van de afgekoelde mengsel van de melk.
  • Daarna nog een laagje koeken, die door de koffie is gehaald en ook weer de melkcrème.
  • Herhaal dit tot de gewenste hoogte of tot de crème op is. Bovenop is de crèmelaag.
  • Dit geheel zet je in koelkast en laat je zeker 2 uur opstijven.

Wanneer je het wil serveren kun je ervoor kiezen om eerst de bovenkant te bestrooien met de kaneelsuiker óf de stukjes te snijden en de suiker bestrooien op de liggende kant van het gebak.

Smakelijk eten!