210727 organist Johann VexoJohann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs en de kathedraal van Nancy, verzorgt op donderdagavond 5 augustus het slotconcert van de serie orgelconcerten 2021 in de basiliek van Hulst. Hij behoort tot de mondiale orgeltop en wordt gezien als een van de meest vooraanstaande organisten van zijn generatie. Vexo geeft concerten in alle werelddelen en treedt op in de grootste kathedralen en concertzalen. De Stichting Orgelconcerten Hulst is zeer verheugd dat hij naar Hulst komt, temeer omdat hij zelden in Nederland speelt.

15 april 2019 is een datum die onlosmakelijk verbonden is met Johann Vexo. Die avond vatte de Notre-Dame vlam en de beelden van die verwoestende brand gingen de hele wereld over. Op het moment dat de brand uitbrak, had Vexo juist dienst als organist. Toen het brandalarm afging, werd de mis nog voortgezet. Pas nadat het alarmsignaal herhaaldelijk had geklonken, werd de viering uiteindelijk afgebroken. Korte tijd later stortte de torenspits in en ruïneerde daarmee het koororgel (aan de zijkant van het altaar) waarop Vexo de mis speelde. Helaas bleek dit beroemde instrument zozeer beschadigd te zijn dat het niet meer te redden was.

Tijdens het slotconcert in de basiliek van Hulst zal Johann Vexo werken spelen van Titelouze, Cornet, Rameau, De Arauxo en J.S. Bach. Het concert wordt afgesloten met de indrukwekkende Toccata in E (BWV 566) van Bach.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor dit concert. U kunt reserveren per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of uw kaartje ter plaatse aan de kassa kopen (indien nog niet uitverkocht). Het concert vangt aan om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10. Vanaf 19.30 uur is de kerk open. Meer informatie vindt u op de website www.orgelconcertenhulst.nl.

Klik op de foto's voor een vergroting

201208 kindjewiegen 1201208 kindjewiegenIn een tijd dat veel dingen niet door kunnen gaan is het fijn te melden dat de werkgroep Kindjewiegen en kinderen uit Koewacht, in een aangepaste versie het traditionele Kindjewiegen toch kunnen brengen. Maria, hoogzwanger, moest nog op reis. Op een ezel en dan bevallen in een stal, niet echt de kraamtijd, die ze voor ogen had. Toch werd het een moment, waar ook ruim 200 jaar later nog verhalen over worden verteld.

De kinderen uit Koewacht zingen liedjes en presenteren zich als levende kerststal. Natuurlijk met een échte baby. We hopen dat voor jong en oud ook deze manier van presenteren een momentje geluk in 2020 brengt. Kindjewiegen is vanaf 22 december een week lang te zien bij Omroep Hulst. (Delta kanaal 112, KNP 1435, of via de website van de zender)

201122 schuld hulp maatjeIn Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in de gemeente Hulst. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Hulst helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment 8 SchuldHulpMaatjes. Dat moeten er meer worden. Ben jij ons nieuwe maatje?

Wat doet een maatje?

Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger, die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

SchuldHulpMaatje worden

Na een driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met coördinator Rob van der Hulst of Vera Verstraeten via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

201116 beste parochianen wielNoodgedwongen groet ik u allen hartelijk vanuit mijn woon- en leefomgeving. Een heupoperatie is er de oorzaak van dat ik even niet actief kan zijn.
Ik hoop van harte dat het goed mag gaan met uzelf en met allen om u heen. Ik weet dat ook in de afgelopen weken niets stil heeft gestaan. Er zijn mensen gestorven. Mensen ziek geworden. Er is ook maatschappelijk van alles aan de hand en in Amerika werd in de persoon van Joe Biden een nieuwe president gekozen. Er is van alles gebeurd, zoals dat steeds en steeds weer gebeurt.
We leven met zijn allen in een moeilijke en beperkende tijd. Jongeren kunnen niet veel. Ouderen ook niet. En daar komt voor velen de angst nog bij. Gelukkig zitten we allemaal in dezelfde schuit, wereldwijd. Iedereen heeft ermee te maken. Hoe lang het nog duurt? De vraag of dit de beperkingen zijn of dat er nog weer andere zullen komen? Wat kunnen wij als Kerk doen en betekenen?
Lieve mensen, gelukkig is de Kerk ook een constante. En mag en kan ze dat zijn. We komen samen in onze ontmoetingen met de Heer, we kunnen maar met weinigen samenkomen, maar we komen samen.
Misschien mag ik, waartoe ik eerder ook al opriep, maar waartoe zeker ook nu in deze laatste periode van het jaar opgeroepen mag en kan worden, u, jou, ertoe uitnodigen heel klein en bescheiden jouw van harte ‘op anderen betrokken zijn’, zichtbaar te maken en woorden te geven. Ik denk dan aan een telefoontje, een kaartje, een tekening, een appje, een mailtje en wie weet wat er nog meer zou kunnen. Zo’n klein gebaar is fijn voor de ontvanger, maar ook voor de ‘zender’. Het maakt ons met elkaar ook sterker!
Beste allemaal, nog vier weken zeker sta ik aan de zijlijn. Met de hoop en de verwachting dat ik daarna voldoende mag zijn hersteld.
Ik weet dat onze parochies en wij allen in de goede handen zijn!

Met een hartelijke groet,
pastoor Wiel Wiertz

201109 nieuwe secretaresse Dit jaar namen we afscheid van Miek Kegels op papier. Vanwege haar ziekte en COVID-19 is het nog niet gelukt lijfelijk afscheid te nemen, maar dat staat nog te gebeuren.

Zoeken naar een nieuwe secretaresse is niet de gemakkelijkste opgave, want een duizendpoot is niet gemakkelijk te vinden. Toch, we hebben Lia bereid gevonden ons team te verstevigen. We wensen haar veel succes en een vruchtbare samenwerking. Lia stelt zich voor:

Mijn naam is Lia van Kessel en ik woon in Kloosterzande. Op dinsdag 3 november ben ik begonnen als secretaresse van het parochiebestuur. Ik ben ook als vrijwilliger actief in de parochiekern H. Cornelius te Lamswaarde. Op Lamswaarde ben ik lid van het kosterteam en van de parochiekern-commissie. Thuis teel ik samen met mijn man kersen en hebben we een groepsaccommodatie in onze schuur voor families en groepen, die van onze omgeving willen genieten.

Als secretaresse van het parochiebestuur hoop ik de taken van de bestuursleden en het contact met en tussen de parochiekernen te kunnen ondersteunen.

Lia van Kessel