ehc

In 2016 werd in cluster Oost vóór het eerst de eerste communieviering gezamenlijk gevierd tussen de kernen Clinge, Graauw en Nieuw Namen. Het was even wennen, ook voor de begeleidsters, maar de samenwerking verloopt tot op heden naar ieders tevredenheid. Vanaf dit jaar zullen alle stappen van het communietraject voor de drie kernen plaatsvinden in Clinge.

Dit jaar werken we weer samen met de kernen Graauw en Nieuw Namen. In deze laatste kern vindt pas om het jaar een eerste communie plaats omdat zij de groepen 3 en 4 samennemen. De groep bestaat uit 10 jongens en meisjes: 2 uit Clinge, 2 uit Graauw en 6 uit Nieuw Namen. Op zaterdag 16 mei om 11.00 uur zullen deze kinderen voor het eerst deelnemen aan de eucharistieviering.

Als voorbereiding op de eerste communie zijn er bijeenkomsten georganiseerd voor de communicantjes en voor hun ouders/verzorgers.

Er was een planning gemaakt voor het hele communietraject, de kennismakingsviering zat helemaal in mekaar, het knutselwerk waarbij de kinderen werden voorgesteld was klaar… iedereen had er veel zin in. Maar…. niemand kon vermoeden dat een virus zomaar alles kon veranderen. Alle bijeenkomsten en alle vieringen werden gecanceld; niet afgelast maar uitgesteld. Wat een domper!

Enige tijd terug kregen we groen licht om toch in het najaar een eerste communieviering te plannen; zij het in aangepaste vorm. Aan de ouders werd de keuze gelaten óf hieraan deel te namen óf te wachten tot volgend voorjaar en hun kind te laten aansluiten bij de nieuwe groep (dit uiteraard onder voorbehoud want niemand heeft een glazen bol om te zien hoe de situatie er dan zal uitzien).

En zo zullen er op zaterdag 10 oktober om 11.00 uur in de kerk van Clinge 4 kindjes (1 jongen en 3 meisjes) hun eerste heilige communie vieren. Ondertussen is ook de voorbereiding weer gestart en is het plannen van een mooie viering in volle gang want we willen er voor deze kinderen een onvergetelijke dag van maken. En dat gaat ons lukken ook.

Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij:

voor Clinge en Graauw:

voor Nieuw-Namen: