Klik voor een vergroting op de foto

180221 Vastenactie 2018

160214 vastenactie

Jaarlijks in de veertigdagentijd worden door de werkgroep Vastenactie allerlei activiteiten ontplooid voor een goed doel in de derde wereld. Het doel wordt de laatste jaren bepaald voor het gehele bisdom. Wij als werkgroep sluiten hierbij meestal aan, maar in 2018 is de opbrengst voor het project 'Laat een beperking geen beperking zijn voor een menswaardige toekomst', waar de zusters franciscanessen van Sint Anna zich voor inzetten in Kenia.

Vastenactieproject 2018 in de parochie H. Maria Sterre der Zee

klik op de foto voor een vergroting

180221 Vastenactie 2018 4Nog steeds hebben kinderen en volwassenen met een beperking (zowel mentaal als fysiek) het heel erg moeilijk in de Keniaanse samenleving. Beperkingen worden nog te vaak gezien als een straf van God en kinderen worden daarom nog te vaak weggestopt of zomaar aan hun lot over gelaten. De zusters franciscanessen van Sint Anna bieden de kinderen een zo stabiel mogelijke basis zodat ze kunnen uitgroeien tot zelfstandige, krachtige volwassenen. Ze zorgen voor de nodige operaties en een gedegen onderwijs. Het voordeel van het project is dat het is ingebed in een groter geheel, dat al jarenlang zijn waarde heeft bewezen. Het project wordt gebouwd op de jarenlange ervaring van de zusters.

klik op de foto voor een vergroting

180221 Vastenactie 2018 3Door onze bijdrage willen we de zusters een steun in de rug bieden zodat zij hun goede werk kunnen blijven voortzetten op een zo’n kwalitatief mogelijke manier.

Hoe beter de kwaliteit van de gebruikte materialen, hoe makkelijker de zusters en de Amref Flying Doctors kunnen werken en hoe meer kinderen ze kunnen helpen.

Door de jaren heen hebben de zusters een sterk plaatselijke netwerk opgebouwd en worden de kinderen steeds meer in de gewone maatschappij opgenomen. Zo proberen de zusters ook een duurzame mentaliteitsverandering bij de plaatselijke bevolking waar te maken.

180221 Vastenactie 2018 1

Hoe kunt u steunen?
  • Doe mee met de activiteiten van de diverse Vastenactie werkgroepen
  • Doe een bijdrage in het Vastenzakje
  • Neem deel aan de collectes in de kerk
  • Maak een bijdrage over op NL80 RABO 0172 460 638  t.n.v. Caritas H.Maria Sterre der Zee onder vermelding van project 400405
    Het vermelden van het projectnummer is belangrijk!

Vastenactie Nederland geeft een bunus van 50% aan ons project. Geeft u €10? Dan ontvangt het project €15!