verbeek p dekenDe bisschop van Breda, Dr. Martinus Muskens, heeft met ingang van 1 mei 2007 tot nieuwe deken van Zeeland benoemd de zeereerwaarde Heer drs. P.M.P. Verbeek, priester van het bisdom van Breda. Hij is thans pastoor van de parochies in de regio Oudenbosch.

Deken Paul Verbeek, geboren in 1966 en priester gewijd in 1994, was al eerder in Zeeland, in De Bevelanden – Schouwen Duiveland werkzaam als pastoraal werker en priester van 1992 tot 1996. Hij zal vanaf 1 mei 2007 één dag in de week beschikbaar zijn voor Zeeland, ter oriëntatie op de dekensfunctie en ter kennismaking met betrokkenen.

Vanaf 1 september 2007 zal hij de functie van deken van Zeeland voor de helft van zijn werktijd vervullen. Hij zal deze taak gaan combineren met een andere functie in het pastoraat in Zeeland. Daarover zijn gesprekken gaande.

De bisschop is verheugd deze benoeming te kunnen doen na positief advies van zowel de bisdomraad als van een vertegenwoordiging van het dekenaat te hebben ontvangen.

Namens het bisdom kunnen we u tevens melden dat de benoeming van een dekenaal coördinator in een vergevorderd stadium is. Ook deze benoeming is binnenkort te verwachten.