holvoet alain pastorPer 1 december 2013 is pastor Holvoet, priester van het bisdom ’s-Hertogenbosch, benoemd als parochievicaris binnen het pastoraal team van de parochie H. Maria Sterre der Zee. In de afgelopen zes maanden zijn er door leden van het bestuur en het pastorale team verschillende gesprekken gevoerd met pastor Holvoet over de wederzijdse bevindingen in de parochie. Ook vanuit het Bisdom heeft men met pastor Holvoet overlegd. Op basis van de uitkomst van al deze gesprekken heeft bisschop Liesen besloten, dat pastor Holvoet zijn pastorale opdracht in onze parochie niet voortzet en heeft de bisschop per 1 juli 2014 de benoeming beëindigd. Het bestuur en pastorale team danken pastor Holvoet voor zijn inzet en bijdrage
aan het pastoraat in onze regio. Op 29 juni hebben we afscheid genomen van pastor Holvoet en hem alle goeds voor de toekomst toegewenst. Hij zal na 1 juli nog enige tijd woonachtig zijn in Kloosterzande totdat duidelijk wordt waar zijn nieuwe benoeming zal zijn.

In samenspraak met waarnemend pastoor Verbeek wordt vanuit het bisdom de komende maanden geprobeerd de priesterlijke bediening in de parochie waar mogelijk te ondersteunen. Verder wordt er vanuit het bisdom hard gewerkt aan een definitieve oplossing voor de priesterlijke bediening in de parochie in Oost Zeeuws-Vlaanderen.

Bestuur en pastoraal team van de parochie H. Maria Sterre der Zee