150609 concertmis cantorijOp zondag a.s. 14 juni brengt de Koorstichting Cantorij der Basiliek tijdens de Misviering van 10.30 uur in de H. Willibrordusbasiliek een bijzonder programma ten gehore in het kader van het WAK (Week voor de Amateurkunst). Voorganger is pastoor W. Wiertz.

Middels deze concertmis wil het koor de toehoorders graag in kennis brengen van de rijke koortraditie binnen de muren van de basiliek. Onder leiding van dirigent Anton de Kort wordt een heel toegankelijk repertoire tot klinken gebracht met composities van Schubert, Gounod, Purcell en Mozart.

Na de viering volgt een mini-concert, waarin ook enkele orgelsoli zijn opgenomen, die gebracht worden door organist Marcel Mangnus.

Het koor bereidt zich momenteel voor op de koorreis in september, waarbij de hoogmis in de kathedraal van Amiëns een nieuw hoogtepunt moet worden in de succesrijke historie van het koor. Momenteel is er binnen het koor plaats voor enkele nieuwe koorleden. Belangstellenden worden dan ook uitgenodigd om na de concertmis contact op te nemen met de dirigent of het bestuur.