kouijzer jan pastor1In zijn woning in Vleuten is vrijdagavond 6 november plotseling overleden pater Jan Kouijzer, marist. Hij werd geboren in Vogelwaarde op 11 februari 1939. In 1951 begon hij zijn studie in het juvenaat van de paters maristen in Hulst. Zijn eerste professie in de sociƫteit van Maria (paters maristen) legde hij af op 12 september 1959. Op 13 maart 1965 werd hij tezamen met de maristen Jo Neve en Wilfried Brand in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst tot priester gewijd. Na zijn studie moraaltheologie aan de universiteit van Nijmegen, werd hij in 1968 benoemd tot pastor van de parochie De Schans in Uithoorn. In 1989 volgde zijn benoeming tot pastor van de
parochie van de H. Willibrordus te Vleuten bij Utrecht. Deze parochie werd later samengevoegd met de parochie in De Meern en kreeg als parochienaam: Licht van Christus. In 2010 ging Jan met emeritaat.
rip kroonHij bleef assistentie verlenen in de parochie en had de pastorale zorg voor de zusters van de H. Maria Magdalena Postel in Vleuten.
Op zondag 19 april jl. vierde hij met zijn studiegenoten Jo Neve en Wilfried Brand tezamen met familieleden,vrienden en parochianen zijn vijftigjarig priesterfeest met een plechtige mis in de basiliek en later in het klooster aan de Zandstraat. Niemand had kunnen vermoeden dat hij ruim een half jaar daarna zou overlijden.

Dat de Heer van het Leven zijn trouwe dienaar de Eeuwige Rust mag geven.