foto J. Klok

210530 ehcOp Valentijnsdag (14 februari) werd de eerste stap gezet op de weg van de digitale voorbereiding op de eerste heilige communie. Waar liefde mensen samenbrengt daar is God! Katrien heeft samen met Marjan en ondergetekende het communieproject ‘Ik vier met Jezus’, geheel gedigitaliseerd. Het is onvoorstelbaar hoe Katrien haar theologische, pedagogische, organisatorische en informatica vaardigheden hiervoor heeft ingezet. Marjan en ik waren allang blij, dat we via WhatsApp de Bijbelteksten konden inspreken voor bij de afbeeldingen.

De reacties van de communicanten en hun ouders waren geweldig. Doordat de voorbereiding op afstand moest gebeuren, waren nu ook de ouders veel intensiever betrokken in de voorbereiding. Heel mooi was het om te zien hoe het geloof thuis werd doorgegeven, geleerd en gevierd.

De communicanten konden filmpjes opnemen en ‘appen’ van als ze aan het kleuren waren, liedjes zingen, het kruisteken maken of het Onzevader bidden. De vreugde en soms ook de (in)spanning waren af te lezen van de gezichten van de kinderen.

Alle filmpjes zijn gedeeld op ons eigen YouTubekanaal ‘feestindekerk’. We zouden het allemaal graag met u delen, de vrolijke noten, de prachtige tekeningen, de gebeden, etc., maar vanwege de wet op de privacy is dit helaas een voor u besloten platform.

Inmiddels zijn we begonnen aan de vieringen van de eerste heilige communie, de eerste viering was op Hemelvaart in Terneuzen en op 18 juli sluiten we af met de viering in Hulst. In 33 vieringen hebben dan 136 kinderen voor het eerst Jezus ontvangen in de heilige communie, wat een feest!

We steken een duim op voor alle mensen die op welke wijze ook hebben meegewerkt aan de voorbereidingen en nog volop meewerken aan de vieringen. Heel veel dank voor jullie inzet, flexibiliteit en geloof!

Een duim voor jou, een duim voor mij, een duim voor Jezus er ook bij. Hij is nu heel dicht in mijn hart. Bedankt voor deze nieuwe start!

Namens de bond van jonge gezinnen,

kapelaan Jochem van Velthoven