Op zaterdag 27 maart vindt er een bijzonder livestream-concert plaats in de basiliek van Hulst. Organisten Rien Donkersloot, Sietze de Vries en Marcel Mangnus geven dan een orgelconcert dat live wordt uitgezonden op YouTube.

Dit concert maakt onderdeel uit van een digitale rondgang die Rien Donkersloot en Sietze de Vries langs bekende Nederlandse orgels maken. Zij zijn daarmee begonnen toen de coronapandemie uitbrak. Door deze livestream-concerten is het mogelijk om de mensen thuis toch te laten genieten van een mooie muziekuitvoering. Ook geeft het musici de kans om nog op te treden in deze moeilijke tijden.

210323 Livestream concert basiliek

Op zaterdag 27 maart wordt het fraaie Loys Isoré-orgel in de basiliek van Hulst bespeeld. Dit meer dan 400 jaar oude instrument geldt als een pronkstuk van de Frans-barokke orgelbouw. Rien Donkersloot en Sietze de Vries staan beiden bekend als grote improvisators. Ook in Hulst zullen zij diverse improvisaties ten gehore brengen. Marcel Mangnus, organist van de basiliek, verleent ook zijn medewerking aan dit concert, dat om 20.00 uur start en live zal worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van Rien Donkersloot:

 https://www.youtube.com/watch?v=ybu0-P9ba0Y. Daar wordt ook de mogelijkheid geboden om het concert financieel te steunen.