Al ruim een jaar is heel de wereld in de ban van het coronavirus. Velen zijn helaas het slachtoffer geworden van dit dodelijke virus. Ze stierven eraan of werden soms zo ziek dat ze moesten worden opgenomen in het ziekenhuis of lagen wekenlang ziek thuis. Het om zich heen grijpen van het virus ontregelde de zorg, de samenleving. Heel het sociale verkeer. Zoveel verdriet, zoveel eenzaamheid. Ook hier, om ons heen. Het leven van eenieder werd en wordt erdoor bepaald. En hoewel we snakken naar het einde van deze pandemie, gloort het einde ervan wel in de verte, maar is er nog geen zicht op een werkelijk eindpunt. Als zo’n moment er al komt. Natuurlijk zal het vaccineren soelaas bieden en natuurlijk zal het leven enigszins normaliseren. We houden elkaar vast en dragen zorg voor elkaar.

Velen zijn als gevolg van het coronavirus gestorven in het afgelopen jaar. Het sterftecijfer, ook in Nederland, is veel hoger dan gemiddeld. Ook ieder van ons kent wel iemand, dichtbij of wat verder weg, die als gevolg van het virus is gestorven.

Paus Franciscus vraagt aan alle parochies wereldwijd om op 12 maart een eucharistieviering op te dragen voor alle slachtoffers. Dat doen wij ook in de basiliek van Hulst, om 12.00 uur. Vooraf en aansluitend luiden wij de klok van de basiliek, ook als een eerbetoon aan alle gestorvenen.

Ook tijdens deze viering is het aantal gelovigen beperkt tot 30. U kunt zich op de gewone manier opgeven om deze viering bij te wonen. Dat kan via telefoonnummer 0114-745000 en dan keuzetoets 2.

pastoor Wiel Wiertz