190514 bisdombedevaart breda naar ItalieVan 12 tot en met 19 oktober 2019 gaat ook Zeeuws-Vlaanderen met het bisdom Breda mee op bedevaart. U allen bent van harte uitgenodigd mee te gaan in het spoor van de heilige Benedictus, , die aan het eind van de vijfde eeuw leefde. We gaan naar de plaatsen waar hij zijn roeping beleefde en verdiepte: naar Subiaco en naar Monte Cassino. Het zijn bijzondere plaatsen in een indrukwekkend mooie omgeving. Tijdens de bedevaart bezoeken we verschillende grote benedictijnse abdijen, en op de terugreis bezoeken we de geboorteplaats van paus Johannes XXIII..

Benedictus, die we als patroon van Europa mogen vereren, is de grondlegger van het kloosterleven in de Kerk. De eenvoudige regel ‘ora et labora’ is niet alleen voor kloosterlingen in de benedictijnse traditie een belangrijke richtlijn, het is ook een waardevol houvast voor alle gelovigen. Gezond en heilzaam leven heeft te maken met een goede balans tussen bidden en werken.

We reizen met Pelikaan: prijs vanaf € 795,-- p.p. Bij voldoende deelname vanuit Zeeuws-Vlaanderen kunnen we vanuit Zeeuws-Vlaanderen vertrekken. Aanmelden kan tot 1 juni 2019. Voor de praktische gang van zaken is het van belang dat u niet al te lang wacht. Een aanmeldformulier staat op de website van het bisdom; www.bisdombreda.nl/bisdombedevaart-2019/

Indien u meer info wenst en er zijn voldoende gegadigden, wil de commissie van deze reis ook naar Zeeuws-Vlaanderen komen om vooraf informatie te geven en u enthousiast te maken. Geef u dan op vóór 22 mei bij Cecile van Tiggelen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende deelname voor de informatieavond kan deze worden georganiseerd.