190307 Leerhuis vreemdelingschap in de bijbel1Drie dinsdagmiddagen in Broederhuis Ste.-Marie Huijbergen, inleider: Franck Ploum

De vreemdeling speelt een belangrijke rol in het bijbels verhaal. Over de plaats en de omgang met de vreemdeling in de samenleving staat dan ook veel beschreven.
In dit leerhuis lezen we teksten over vreemdelingschap en de vreemdeling. We plaatsen ze in de context van de tijd dat ze geschreven werden en verbinden ze met de vraagstukken van migratie en vreemdelingschap in onze tijd.

data
tijd
waar
kosten
aanmelden
dinsdag 23 en 30 april, 7 mei
14.30 - 16.45 uur, aansluitend is er optioneel om 17.00 uuur een vesper
Broederhuis Ste.-Marie, Boomstraat 7, Huijbergen
€ 30,-
of via www.abcfh.nl

Retraitedagen – Vreemdeling ben ik

13-15 mei 2019 in Broederhuis Ste.-Marie Huijbergen, begeleiding: br. Bram Hommel en Franck Ploum

De ervaring van vreemdeling-zijn kan beangstigen en bevrijden tegelijk. Waar ben je thuis of waarmee ben je verbonden wanneer je toch ‘slechts’ vreemdeling bent? Maar ook: als vreemdeling ben ik vrij, ik hoef me niet te hechten aan geld en goed en bezit. Vreemdelingschap helpt je in vrijheid te leven. Tegelijk geeft de bijbel aan dat bevrijde vreemdelingschap een verantwoordelijkheid mee: behoed de aarde maar bezit haar niet. En: ontferm je over de mens die als jij, vreemdeling is of als vreemdeling bij je aanklopt.

Hoe ervaar ik mijn aanwezigheid op deze wereld? Ben ik een vreemdeling op aarde? Hoe ga ik om met dat vreemdelingschap? Wie of wat draagt mij als vreemdeling?

Drie dagen van gesprek, ontmoeting en verdieping.

data
tijd
waar
kosten
aanmelden
maandag 13 mei – woensdag 15 mei 2019
aankomst maandag 14.00 uur – vertrek woensdag 14.00 uur
Broederhuis Ste.-Marie, Boomstraat 7, Huijbergen
€ 125,-
of via www.abcfh.nl