170426 bedevaart BeauraingWe leven in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk. Misschien hebt u dit al meegemaakt, wanneer u nog nooit mee op bedevaart bent geweest is dit wellicht de mogelijkheid om mee te gaan.

Sinds 1948, dus dit jaar voor de 69ste keer, worden er bedevaarten vanuit het bisdom Breda georganiseerd naar Beauraing. Het tweede weekend van juni is de bedevaart voor Zeeland en West-Brabant en in september gaat de regio Breda. De dagbedevaart vindt altijd plaats op de zondag van de verzorgde bedevaart. Op zondagmorgen, vroeg in de ochtend, rijdt de bus via verschillende opstapplaatsen naar Beauraing, dit afhankelijk van de opgaves. Op de heenreis is er een tussenstop met koffie, de overige versnaperingen zijn de rest van de dag voor eigen rekening. Tijdens de reis worden er enkele gebeden uitgesproken en worden verschillende Maria-liederen gezongen.

Vicaris Paul Verbeek, sinds 1996 voorzitter van het Comitė Pro Maria, gaat jaarlijks mee. Samen met een collega-priester gaat hij voor in de Nederlandse vieringen. Om 11.00 uur is de plechtige eucharistieviering in de Bovenkerk en 's middags om 14.45 uur is het Lof met ziekenzegen, bij goed weer in de tuin der Verschijningen.
Daarnaast is er uiteraard ruimte voor een pastoraal gesprek voor wie daar behoefte aan heeft.

170426 bedevaart Beauraing 2Beauraing is een plaatsje in de Belgische Ardennen waar Maria 83 jaar geleden 33 maal is verschenen aan vijf kinderen. Maria gaf de kinderen een boodschap: ‘Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen’. Daarom wordt iedereen uitgenodigd om mee op pelgrimage te gaan. Het thema dit jaar is: 'De door Maria gekozen tuin'.

De verzorgde bedevaart gaat door op 10, 11 en 12 juni 2017 en wordt begeleid door een arts, verpleegkundigen en vrijwilligers, die borg staan voor een goede verzorging. De kosten bedragen tussen de € 234,00 en € 263,00 per persoon, afhankelijk van de voorzieningen. Opgave voor de verzorgde bedevaart voor 1 mei a.s.

De dagbedevaart is op zondag 11 juni 2017. Dit jaar verzorgen het West-Zeeuws-Vlaams Gregoriaans Koor en het Basiliekkoor uit Hulst de gezangen tijdens de vieringen. Aanmelden voor de dagbedevaart kan tot 15 mei. De kosten bedragen € 30,00 per persoon, voor kinderen tot en met 11 jaar € 15,00 per kind.

Om 16.30 uur vertrekt de bus van de dagbedevaart weer huiswaarts. De dagpelgrims worden dan uitgezwaaid door de gasten van de verzorgde bedevaart. Op de terugreis is er een tussenstop voor een hapje op eigen kosten.

Verdere informatie kunt u inwinnen bij de hoofdpropagandisten:
Zeeland: Piet Beulens 0113 - 649311
West-Brabant: Elma Bastianen-Luijks 0164 - 250420