170130 de basiliek geslotenHet zal toch niet waar zijn. Afgelopen zondag was de hoofdingang van de basiliek niet zo maar dicht maar ook echt op slot.

Wat is er aan de hand? Van een definitieve sluiting is geenszins sprake, maar wel voor een weekje. Immers, de collecte die werd gehouden op 20 juli, waar we samen met pastoor Wiertz zijn zilveren priesterjubileum mochten vieren, moet ook nog verzilverd worden.

“De collecte zou besteed worden aan de automatische tochtdeur bij de hoofdingang. Nu schuift deze in het midden steeds open wanneer iemand binnen loopt. Zeker als het kouder is betekent dit dat er voortdurend koude stromen de kerk binnen komen. We gaan dat anders oplossen. Aan de rechterkant komt een nieuwe automatische schuifdeur “.

Nu is het dan zo ver. Er werd een mooi bedrag bijeen gecollecteerd. Niet genoeg om de deur te betalen, maar het is goed dat er een nieuwe schuifdeur komt. De vroegere houten deuren (tochtdeuren) zoals aan de kant van de sacristie en de markt nog steeds zichtbaar is, werden jaren geleden bij de hoofdingang vervangen door glazen deuren. Een mooie verbetering, maar inmiddels hebben veel mensen toch de koude wind opgevangen als de deur open ging. Zelfs tot op het priesterkoor was dit te voelen. Nu hopen we door de automatische tochtdeur te verplaatsen naar de rechter zijkant veel wind te weren. Zondag kunt u dit ervaren.

Mocht u een bijdrage willen geven kan dit nog altijd: NL45 RABO 0103 7351 19, onder vermelding van: ‘nieuwe tochtdeur basiliek’.

Hartelijke dank.