Hulst dameskoor orgelbasbruin thumb

Het Dameskoor van de Basiliek is op 22 oktober 1970 opgericht met als doel het helpen verzorgen van de erediensten bij huwelijken en jubilea.De eerste organist was de heer Levien Ivens (vader van de vorige organist Jo Ivens) en em.pastoor Jo van der Heyden (toen kapelaan in Hulst). Later heeft Jo de taak van zijn vader overgenomen en nu begeleidt Marcel Mangnus ons, als we moeten zingen voor een viering in de kerk. In 1978 is Johan Vernimmen als organist bij het dameskoor gekomen en hij heeft in de zomer van 2003, na 25 jaar, afscheid genomen van ons koor.

Na de zomervakantie 2003 heeft Marina Stockman de taak van Johan overgenomen.Ons koor bestaat uit een hechte groep dames, 38 momenteel, die met veel enthousiasme elke woensdagavond deelnemen aan de repetities. Inmiddels verzorgen we al weer heel wat jaren de zang bij uitvaarten. We rouleren mee met de weekendvieringen en verzorgen ook de vieringen bij huwelijken. In het verleden hebben we nog drie vieringen voor de radio verzorgd en één voor de televisie.
In 2003 was ons koor onderdeel van het jubileumkoor, dat samen met de harmonie op 4 mei 2003 een viering mocht verzorgen ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van het bisdom, waarbij de bisschop van Breda voorging.

Repetities: woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur

• van maart t/m oktober (is afhankelijk van het weer) in de Basiliek
  • van november tot maart in een verwarmd ruimte in de Lieve te Hulst.

Behalve inspanning is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.In het voorjaar gaan we samen een dagje op reis.We vertrekken vanuit Hulst naar een leuke bestemming ergens in Nederland of België, waar we samen iets gaan bezichtigen, of een rondleiding krijgen. We maken er een gezellige dag van met voor ieder wat wils en na een lekker diner gaan we weer huiswaarts. Na het zangseizoen (meestal eind juni/ begin juli) hebben we in de pastorie nog een afsluitingsavond, waarbij we het erg gezellig maken met een hapje en drankje.

Rond de oprichtingsdatum (22 oktober) houden we onze jaarvergadering op de pastorie in de Steenstraat, waarbij na het officiële gedeelte er genoeg tijd overblijft om nog wat gezellig met elkaar te praten, uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. Natuurlijk kunnen we altijd nieuwe leden gebruiken. Als je interesse hebt en graag zingt, neem gerust eens contact op met de secretaresse van het koor. Je mag gerust eens een kijkje komen nemen om te zien, of je het leuk zou vinden om bij ons koor te horen, wel graag even vooraf contact met de secretaresse opnemen.

Ook als je momenteel nog geen tijd hebt om te komen zingen bij vieringen in de week kun je contact opnemen. Wie weet, behoor je binnenkort ook tot ons koor.

Dirigent: Marina Stockman

De leden:

Klik op de foto voor een vergroting

Hulst dameskoor 101029 maria zangavond

Elly de Bock, voorzitter