Klik voor een vergroting op de foto

180221 Vastenactie 2018

160214 vastenactie

Jaarlijks in de veertigdagentijd worden door de werkgroep Vastenactie allerlei activiteiten ontplooid voor een goed doel in de derde wereld. Het doel wordt de laatste jaren bepaald voor het gehele bisdom. Wij als werkgroep sluiten hierbij meestal aan, maar in 2018 is de opbrengst voor het project 'Laat een beperking geen beperking zijn voor een menswaardige toekomst', waar de zusters franciscanessen van Sint Anna zich voor inzetten in Kenia. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd in de veertigdagentijd in de hele parochie voor dit doel.

De activiteiten in Koewacht:

• 14 februari: ophangen posters Vastenactie in kerk en bij plaatselijke ondernemers
  • 19 februari: presentatie Vastenactie-project in school De Vlaswiek door J Smeets in groep 6, 7 en 8
  • 19 februari:uitdelen van sponsorlijsten aan de kinderen van groep 6, 7 en 8 om sponsors te zoeken
  • 19 februari: in de entree van De Vlaswiek een mini-fototentoonstelling over Kenia ge├»nstalleerd.
  • 20 februari: spaardoosjes VA-project worden uitgedeeld onder de kinderen van groep 1 t/m 8 met begeleidende info erbij.
  • in de week van 19 t/m 25 februari worden folders uitdelen voor de huis-aan-huiscollecte.
  • in de week van 26 februari t/m 4 maart: huis-aan-huiscollecte
  • 14 maart: fiets-in van 30 km in de omgeving van Koewacht, Zuiddorpe en Axel; uitwijkdatum 28 maart.
  • 29 maart: inleveren van de spaardoosjes tijdens een paasviering in de kerk.

De activiteiten in Heikant en Sint Jansteen

• Op Heikant wordt op school geld ingezameld via de doosjes.
  • Op St. Jansteen wordt de sponsorloop met inzameling van geld via doosjes gedaan.
  • De sponsorloop van de Inghelosebergheschool is op maandagmiddag 26 maart 2018 aanvang 13.00 uur.