lector lezenaarlector bijbelIn elke viering wordt de voorganger ondersteunt door een lector die vooral in de ‘dienst van het woord’ een belangrijke rol speelt. Hij/zij leest voor de lezenaar op het altaar de eerste lezing, de voorbeden met de gevraagde intenties en op het eind van de viering de mededelingen voor. Ook de liederen worden door hem/haar aangekondigd. Verder helpt de lector ook bij het uitreiken van H. Communie.
Onze parochiekern telt momenteel 5 lectoren nl. Mw. M. van Driessche-Crombeen, Mw. Rita Ferket-de Clerck, Mw. A. de Maeyer-de Deckere, Mw. G. Leenknecht- v. Dorsselaer en Mw. L. van Driessche-Steyaert.

Huldiging mevrouw Annie de Maeyer-de Deckere

nn lector oorkonde 130922 kleinTijdens de viering van zondag 22 september 2013 werd mevrouw Annie de Maeyer-de Deckere gehuldigd. Zij mocht een oorkonde in ontvangst nemen voor 35 jaar lector zijn.
Een attentie van de parochiekern, applaus en felicitaties van de aanwezigen mocht zij in ontvangst nemen als blijk van waardering.